Ordförande har ordet

Detta är en betald artikel från Gjuteritekniska Föreningen

0
2226

Vill börja med att hälsa alla välkomna till ett nytt spännande år. Vi har nu lagt 2017 bakom oss och vi har precis klarat av första månaden på det nya året. Ett nytt år som innebär en hel del nytt både inom föreningen och tidningen gjuteriet.

Vi har en ny ordförande i föreningen samt även en ny Verkställande Ledamot i Anders Jansson (Metso) som tog över efter Ingemar Svenssons förtjänstfulla arbete. Att komma in som efterträdare är alltid en speciell situation.. Att ersätta någon/några som gjort ett bra jobb. Hur kan man lyckas, eller misslyckas för den delen.

Just den biten med att våga misslyckas för att lyckas tror jag är en förutsättning för framgång. Nu tror jag inte att någon kommer att misslyckas, utan har full tillförsikt till att allt kommer att flyta på ungefär som vanligt.

Detta ord.. DIGITALISERING är något vi inom tidskiftstyrelsen diskuterat mycket de senaste åren, men det var inte förrän vi fick en ny redaktör som det nu äntligen har blivit en verklighet av det.

 

Jag vill också varmt välkomna och samtidigt lyckönska vår nya tidningsredaktör Elisabeth Anderberg. Detta blir hennes första produktion av tidningen och en stor nyhet är att den nu också finns i en digital version.. Detta ord.. DIGITALISERING är något vi inom tidskriftstyrelsen diskuterat mycket de senaste åren, men det var inte förrän vi fick en ny redaktör som det nu äntligen har det blivit en verklighet av det. Vi som alla andra måste följa denna ström av utveckling. Personligen tror jag att det kommer bli ett rejält lyft för oss läsare av gjuteriet att få tillgång till den både i pappersformat och som webbutgåva. Möjligheterna är outgrundliga och det är väl bara fantasin som säger stopp för hur vi nu kan utveckla den ytterligare.

 

Vi har just nu fullt fokus på Gjuteridagarna som är ett samarrangemang med Gjuteriföreningen, Gjuteridagarna går av stapeln i Södertälje den 22-23 mars.. Varmt välkomna dit och min känsla är att det kommer att bli minst lika bra som 2017 års mycket lyckade dagar.. Stort tack till alla er som jobbat hårt med att få till stånd detta event. Ingen nämnd ingen glömd.

 

Jag vill än en gång tacka de som gjort ett fantastiskt jobb inom föreningen och även tidningen gjuteriet. Så tack till Johan Ortfeldt, Ingemar Svensson och Martin Wänerholm.. Ni har gjort ett fantastiskt jobb under alla era år. Stort tack även till alla er andra som är engagerade inom lokalavdelningarna och på så sätt driver föreningen framåt.

 

 

Jag vill avsluta med ett citat jag hörde på en föreläsning med Olof Röhlander i Halmstad 2066 i samband med årskongressen där. En förbättring kräver alltid en förändring, men en förändring innebär inte alltid en förbättring. Tänkvärt tycker jag. Blir det inte bättre är det bara att backa och göra om lite. Gör vi inget så blir vi heller inte bättre.

 

Vänliga hälsningar från ordföranden,

 

Christian Karlsson – Gjuteritekniska Föreningen