Tenhults Pressgjuteri i konkurs

0
2729

Under tisdagseftermiddagen sattes Tenhults Pressgjuteri AB konkurs på egen begäran av Jönköpings tingsrätt. Tenhults Pressgjuteri, som många känner som Tepa, har legat på Metallvägen i Tenhult sedan starten 1949 och runt 90 anställda berörs av konkursen. 

Erik M Gabrielsson, Advokat/partner på Maze Advokater, arbetar som konkursförvaltare i ärendet och berättar att produktionen åter är igång efter att de under gårdagen fick alla tillstånd på plats, både i miljöhänseende och från andra berörda myndigheter och berörda fordringsägare.

– Konkursboet fortsätter verksamheten, i ett första läge under en månad, med treskift. Vår förhoppning är att under den kommande månaden finna en ägare till rörelsen och dess fastigheter. Intresset har varit stort redan innan annonseringsrundan och det brukar indikera att vi kan finna en snabb lösning. Målet är att hitta en ny ägare före dess personalen går på sin sommarsemester. Jag uppfattar att personalen tagit beskedet med fattning och att vi gemensamt arbetar konstruktivt för att snabbt finna en ägare. Dialogen med Metall går utmärkt i denna del. Flertalet kunder har valt att stanna kvar under konkursboets drift, några har ännu inte svarat, men ingen har valt att lämna bolaget. Jag tror att även kunderna avvaktar för att se om vi kan finna en snabb lösning. Det är åtminstone de indikationer konkursboet fått i dialogen med kunder.