Grönskär Gruppen AB förvärvar International Aluminium Casting AB

0
1955

Den 9 juni ingick Grönskär Gruppen AB ett avtal om att förvärva en majoritetspost i koncernmodern International Aluminium Casting (IAC) Sweden AB.
IAC grundades för snart 100 år sedan och bedrivs idag från fem produktionsenheter i tre olika länder med huvudkontor i Eskilstuna. IAC är en kompetent leverantör av produkter i aluminium och erbjuder även under egen regi lackering och industriell tvättning.

I ett pressmeddelande den 15 juni berättar Grönskär Gruppens VD Mattias Gadd om samarbetet:
– IAC är precis den typ av traditionsrika, fina industriföretag som vi söker samarbete med. Att tillsammans med nuvarande ledning, som kvarstår som delägare, få arbeta vidare på den utvecklingsresa som redan påbörjats, ska bli extremt spännande. Med vår erfarenhet av att bygga strukturkapital och utveckla nya marknader är vi övertygade om att vi tillsammans kommer kunna ta IAC till en ny nivå, och förhoppningsvis säkra ytterligare 100 framgångsrika år.
Tillträdet kommer att ske den 30 juni 2021 och nuvarande ägare av IAC, Folke Sandvik, berättar att han efter 17 år drar sig tillbaka för att fokusera på vänner och familj, men kommer att vara behjälplig för att säkerställa en smidig övergång av ägaransvaret.

 

Grönskär Gruppen

Grönskär Gruppens affärsidé är att förvärva och långsiktigt utveckla väletablerade svenska industriföretag. Med starkt fokus på processutveckling, IT-stöd och sourcing hjälper vi våra förvärv att ta sig till nästa nivå i sin utveckling, och genom att etablera branschledande effektivitet och kvalitet skapa en plattform för långsiktig konkurrenskraft och tillväxt. Bland gruppens övriga innehav återfinns Hissmekano och Gysinge Centrum för Byggnadsvård.