H2 Green Steel i 1,79 miljarder euro grön stålaffär med Marcegaglia

0
904

Pressutskick H2 Green Steel 2 maj 2023. Fritt översatt av Lotta Larsby

H2 Green Steel har tecknat ett 7-årigt avtal med den italienska stålkoncernen Marcegaglia. Avtalet kommer att omfatta leverans av grönt stål från H2 Green Steels fabrik i Boden, Sverige, till Marcegaglias verksamheter i södra Europa, Storbritannien och Polen.

Marcegaglia är ett familjeägt företag och en ledande aktör inom den europeiska stålindustrin. Företaget har 37 stålverk på tre kontinenter med kärnverksamhet som omfattar platta och svetsad rörisolering, konstruktion, skyddsräcksdivisioner, långa produkter i rostfritt stål, platta produkter, rör och kalldragna stänger samt tunga plåtar.

–H2 Green Steel kom in som en utmanare på en traditionell marknad för ett par år sedan och har med snabbhet, uthållighet och ett fantastiskt team bevisat att de är en kraft att räkna med. Vi tror på partnerskapsstrategi i affärer, vilket var det tillvägagångssätt vi tog till oss från dag tillsammans med H2 Green Steel. De är en nyckelspelare för oss på vår resa att reducera koldioxid som i huvudsak handlar om att framtidssäkra vår verksamhet, säger Antonio Marcegaglia, ordförande och VD på Marcegaglia Steel.

Marcegaglia är såväl investerare i H2 Green Steel som en tidig off-take-kund. Partnerskapet har nu utvecklats ytterligare, eftersom uttagsavtalet omvandlas till ett sjuårigt leveransavtal till ett värde av cirka 1,79 miljarder euro.

–Detta är verkligen ett milstolpeavtal för oss på H2 Green Steel och ett rejält firande på vår resa. Inte endast på grund av värdet av cirka 1,79 miljarder euro, utan också på grund av den kvalitetsaktör som Marcegaglia är inom stålindustrin. Marcegaglia har verkligen varit sanna partners till H2 Green Steel. De utmanar oss i varje steg på vägen, men är otroliga supportrar av vårt team och vårt projekt, säger Henrik Henriksson, VD på H2 Green Steel.

För mer information
Karin Hallstan, Head of Public and Media Relations press@h2greensteel.com

Om H2 Green Steel
www.h2greensteel.com

Om Marcegaglia
www.marcegaglia.com/officialwebsite/en/