Kvinnan i Fordonsindustrin

0
4539

2018-03-01

Fordonskomponentgruppen, FKG, driver sedan tre år tillbaka nätverket ”Kvinna i Leverantörsindustrin”. Ett av målen är att får fler kvinnor intresserade av fordonsindustrin.

Nästa vecka, på internationella kvinnodagen, samlar de kvinnor från hela landet för nätverksträff på CEVT i Göteborg.

Text: Elisabeth Anderberg

Foto: Fordonskomponentsgruppen

Gabriella Banehag på FKG är en av kvinnorna bakom nätverket. Hon berättar att träffarna vänder sig till kvinnor som är chefer, mellanchefer, projektledare, ingenjör eller arbetar med forskning och utveckling på ett eller annat sätt.

-Vi hoppas med vårt nätverk att kunna förbättra jämställdheten och integrationen, säger hon.

Gabriella Banehag menar att fordonsindustrin fortfarande är väldigt mansdominerad och därför behövs det ett forum där kvinnor i branschen kan träffas för att diskutera jämställdhetsfrågor och utbyta erfarenheter.

-Men målet är att kunna lägga ner nätverket om några år eftersom det då inte ska behövas längre, säger Gabriella Banehag.

Hon har sedan starten av nätverket sett att det har gett ringar på vattnet och att fler företag nu jobbar med jämställdhetsfrågor.

På träffen den 8:e mars kommer nätverket att ha sin träff på CEVT i Göteborg. Där ska de lyssna på CEVT och deras tankar om framtiden. Men också lyssna på Johanna Murman som presenterar Triathlon Groups senaste Raw Material Watch.

-Och så kommer vi självklart att uppmärksamma att det är internationella kvinnodagen, säger Gabriella Banehag.

Gjuteriet kommer att vara på plats på träffen så mer om den kan ni läsa om i nästa nummer.

Vill ni läsa mer om det kvinnliga nätverket kan ni göra det här.