Vi minns – Gjuteriskolan med Christian Karlsson

0
2417

I slutet av 1990-talet studerade Christian Karlsson på Skandinaviska Gjuteriskolan i Jönköping, en tid han minns med värme. Han minns en gedigen utbildning, stor kamratskap och den rejäla boost av självförtroende som han fick av att uppleva människor som verkligen trodde på honom. Något han har burit med sig genom hela sin karriär. Christian arbetar idag som platschef på Älmhults gjuteri och han har många år bakom sig som aktiv i styrelsen för både Sveriges Gjuteritekniska Förening och AB Gjuteriinformation. Genom alla sina positioner har han arbetat hårt för att se människor för vilka de faktiskt är och vad de kan åstadkomma.

Text: Lotta Larsby
Foto: David Elg

Om Christian:

-Yrke: Platschef på Älmhults gjuteri. Satt t.o.m. september 2019 som ordförande i Sveriges Gjuteritekniska förening. Studerade på Skandinaviska Gjuteriskolan sent 1990-tal. Ursprungligen utbildad undersköterska.
-Familj: Sambo, fyra barn, två hundar och en häst.
-Bor: I Alvesta.

-Låt till Spotifylistan “Gjutarlåtar”: Självklart Ironman med Black Sabbath.

 

Har du också härliga minnen från din tid på Skandinaviska Gjuteriskolan som du vill dela med dig av? Då är du hjärtligt välkommen att kontakta redaktionen på redaktor@gjuterie.se