KOCKUMS MASKIN tillsätter ny VD

0
676
Johan Brengesjö

PRESSEMEDDELANDE KOCKUMS MASKIN AB Augusti 2023

Johan Brengesjö är ny VD hos bearbetningsföretaget KOCKUMS MASKIN, som är en del av gjuterikoncernen BIRN Group. Med sin långa erfarenhet inom product management, teknologi och affärsutveckling kommer han bidra till verksamhetens positiva framsteg.

Den 1. oktober tillträder Johan Brengesjö, 41 år, som ny VD hos KOCKUMS MASKIN. Här kommer han ansvara över fabriken i Kallinge och deras drygt 70 medarbetare som producerar bearbetade järngjutgodskomponenter till kunder inom fordons-, järn och maskinindustrin på den internationella marknaden.

Johan Brengesjö har en gedigen erfarenhet inom product management från företag som Atlas Copco, Kompan och senast Dynapac. Koncern VD för BIRN Group, Claus Beier, beskriver Johan Brengesjö som en erfaren och kommersiellt stark ledare med stor kompetens inom teknologi och affärsutveckling:

– Vi är glada att kunna hälsa Johan välkommen i BIRN-gruppen som ny VD för KOCKUMS MASKIN. Med hans stora erfarenhet och starka kundfokus är vi övertygade om att han är rätt person för att leda och utveckla KOCKUMS MASKIN i framtiden, säger Claus Beier.

Även om han är ny i verksamheten, är Johan Brengesjö inte helt främmande för KOCKUMS MASKIN. Han har tidigare arbetat nära flera av fabrikens kunder och har således god kännedom om verksamheten och marknaden den verkar i:

– Jag ser mycket fram emot att bli en del av KOCKUMS MASKIN som är ett företag med lång historia och av stor betydelse för kunder, partners och det lokala samhället. Som ny VD är min ambition att öka lönsamheten och skapa långsiktig hållbar tillväxt. Denna ambition kommer realiseras genom utveckling av företagets konkurrenskraft och effektivitet samt ett ökat kundfokus, säger Johan Brengesjö och fortsätter:

– Jag kommer dessutom arbeta hårt för att främja en samarbetskultur som ska genomsyra hela verksamheten genom att, bland annat, uppmuntra utbyte av idéer och initiativ bland personal med olika kunskaper och erfarenheter. Ett företags framgång är alltid resultatet av lagarbete och därför ser jag fram emot att arbeta med teamet för att sätta företagets strategiska riktning, förklarar han.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Presservice: Anders Bo Andersen, mobil +45 2869 8307 och e-mail: anders@publicity.dk