Christian Karlsson tillträder som vd för AB Holsbyverken samt Älmhults Gjuteri

0
1574

Den 1 september tillträder Christian Karlsson som vd för AB Holsbyverken i Vetlanda, men redan den 1 maj går han även in i rollen som vd för Älmhults Gjuteri AB. 

Christian arbetade tidigare som platschef på Älmhults Gjuteri men har de senaste drygt 1,5 åren arbetat som vd för entreprenadföretagen JKS Golv och Nättraby kakelservice. Christian har lång erfarenhet av gjuteribranschen och har bland annat varit engagerad som ordförande i Gjuteritekniska föreningen. Själv beskriver han återvändandet till gjuteribranschen som att komma hem.
–Det känns jätteroligt att åter träda in i gjuterivärlden och jag ser fram emot mina nya uppdrag. Jag har haft en lärorik och spännande tid inom entreprenadbranschen, men det kanske ligger lite i ordspråket att det är när man är borta från sitt hem som man verkligen saknar det.
Christian berättar att han arbetar för att aldrig stanna av i sin egen utveckling. Han kommer att dra nytta av de nyvunna erfarenheter och kunskaper han genom tiden inom entreprenadbranschen tillförskaffat sig. Christian kommer att ta över från nuvarande vd Mats Ytterell, som kommer att finnas kvar inom Holsbygruppen även framöver. I vilken roll Mats kommer att arbeta är dock i skrivande stund ännu inte fastställt.
–Mats är otroligt duktig och det är stora skor jag ger mig på att fylla. Men något som jag och Mats har gemensamt är att vi båda är produktionsinriktade i vårt ledarskap. Så det är bara att hoppa i skorna och sätta en fot framför den andra.