Storskogen förvärvar två gjuterier

0
3076

Storskogen har under april förvärvat majoriteten av aktierna i Roslags- och Storebrogjuteriet med dotterbolaget Finish Industrilackering i Storebro AB (”Gjuterierna”). Gjuteriet i Roslagen fokuserar på lättare gjutgods upp till 500 kg och Storebrogjuteriet fokuserar på tyngre gjutgods upp till 7 000 kg. Bolagen har sitt säte i Herräng i Roslagen respektive Storebro i Småland. Bolagen har idag ca 80 anställda och en omsättning om ca 180 Mkr med ett justerat EBITDA-resultat om ca 22 Mkr.

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat Gjuterierna. Det är välskötta bolag med stor kompetens, långa kundrelationer som är starka i sina respektive nischer. Vi ser fram emot att utveckla detta välskötta och lönsamma bolag tillsammans med ledningen.”, säger Ronnie Bergström.

”Genom att ta in Storskogen som ägare kommer vi att kunna växa ytterligare och fullfölja företagens satsningar och visioner. Att Storskogen är en långsiktig ägare ser vi även som väldigt positivt”, säger Crister EK, VD Roslagsgjuteriet och Olle Ahlström, VD på Storebrogjuteriet