GreenIron och GeoMinco undertecknar MoU för att leverera ugnar till Chile

0
1499

Pressutskick H2 Green Steel 4 september 2023.

GreenIron och GeoMinco meddelar idag att de har ingått ett samförståndsavtal om att sätta upp fem GreenIron-ugnar i Chile.

GreenIron är ett snabbväxande svenskt aktiebolag med en patenterad och beprövad teknik för att reducera metalloxider till metaller – med målet att tillhandahålla en lösning för minskning av CO2-utsläpp och cirkulär resurseffektivitet. Dess banbrytande teknologi är helt vätebaserad med vatten som enda restprodukt. Processen är lämplig för utvinning av metaller från malm. En GreenIron-ugn förväntas väsentligt minska koldioxidutsläppen jämfört med en masugn.

GeoMinco är en chilensk familjegruvkoncern som är verksam i norra Chile. Dess portfölj inkluderar material som järnmalm, koppar och en kopparkatodanläggning, där GreenIrons-teknologin är avgörande för att möjliggöra GeoMincos övergång mot en global netto-noll-övergångsproduktion.

”Med hjälp av solkraft har vi kunnat minska CO2 med mer än 37 % jämfört med normal gruvdrift. Utsläppen kommer främst från bearbetningen av vår järn- och kopparmalm. När vi har implementerat teknologierna från GreenIron 2025 kommer vi att kunna minska upp till 80-90% av utsläppen av CO2, säger Jorge Orellana, VD och ägare till GeoMinco.

“Det är tillfredsställande att vi kommer att inleda detta samarbete i Chile med Geominco. Detta kommer att göra det möjligt för Geominco att leverera fossilfria material och göra en stor inverkan. Vi ser fram emot att se effekten av vår processeffekt på gruvindustrin i norra Chile, säger Edward Murray, VD på GreenIron.

Om H2 Green Steel
www.h2greensteel.com

Om Geominco
www.geominco.cl

Kontakter:

GreenIron H2 Ab
Edward Murray – VD
Edward.murray@greeniron.se

GeoMinco
Jorge Orellana Ägare
info@geominco.cl
+5697596037