Färdplan mot klimatneutralitet

0
244

Bundesverband der Deutschen Gießerei (BDG) arbetar med en färdplan som har för avsikt att visa politiker, samhälle, kunder och investerare hur den tyska gjuteriindustrin blir klimatneutral 2045.

Färdplanen är baserad på InnoGuss-projektet. Projektpartnern FutureCamp Climate har redan genomfört ett antal projekt för medelstora, energiintensiva industrier.

Så hänger allt ihop: Med InnoGuss-projektet har BDG redan realistiskt utvärderat de principiellt tänkbara teknikvägarna mot klimatneutralitet för hela branschen samt de ekonomiska och politiska ramvillkor som krävs för detta med hjälp av flera gjuterier i North Rhein-Westfalen. FutureCamp Climate kan nu utöka dessa resultat ytterligare. Konsultföretaget är specialiserat på klimatskydd, hållbarhet, energieffektivitet, miljöledning och innovation och har redan genomfört att ta fram en färdplan för klimatneutralitet hos energiintensiva medelstora företag, som till exempel inom tegel-, kalksandstens-, socker- och kemisk industri.

Å ena sidan använder den tyska gjuteriindustrin färdplanen för att visa industrin hur gjuterier kan ta sig in på vägen mot klimatneutralitet. Men det sänder också en mycket tydlig signal till politiken och samhället att gjuteriindustrin är på väg mot en omvandling – men att den för att uppnå detta behöver ramvillkor. Villkor som ligger utanför gjuteriindustrins kontroll. Såsom energiinfrastruktur och energitillgång eller ekonomiskt stöd för att påskynda utvecklingen.

www.guss.de