Norrhult Stålgjuteri i konkurs

0
421

Växjö tingsrätt beslutade under tisdagen att försätta Norrhults Stålgjuteri i konkurs på bolagets egen begäran.

– Redan nu står det klart att samtliga 55 anställda bedöms vara berättigade till statlig lönegaranti, konstaterar Växjöadvokaten Erik M Gabrielsson vid Maze Advokater som utsetts till konkursförvaltare till tidningen Smålandsposten.

Text: Elisabeth Anderberg

Konkursen beror på att bolaget bland annat har skatteskulder som de inte kan betala i tid och var därför tvungna att begära konkurs.

Under dagen kommer konkursförvaltaren att gå igenom med personalen om vad nästa steg blir. Efter det kommer han att bilda sig en uppfattning om bolagets situation och vilka valmöjligheter det finns för framtiden och om det finns möjlighet att driva bolaget vidare.

– En vidaredrift är dessutom oftast enda sättet att bevara värdet i rörelsen. Orderläget har angivits vara mycket gott, så jag är hoppfull att det går att få ihop en vettig kalkyl för fortsatt drift, säger Erik M Gabrielsson till Smålandsposten.

Norrhults Stålgjuteri AB grundades 1995 med inriktning mot höghållfasta och höglederade stålsorter. Bolaget har omsatt cirka 50 miljoner kronor per år.